maandag 6 augustus 2012

Natuurlijke Schoonheid * Citroen

Citroen is zo'n vrucht die iedereen wel in huis heeft om lekkere gerechten mee te maken. Maar citroen is ook op het vlak van beauty heel veelzijdig dankzij de hoge concentratie antioxidanten, het hoge vitamine C-gehalte en haar blekende eigenschappen. 

Say what?!


Citroen is een gele citrusvrucht. Oorspronkelijk komt de vrucht uit Zuid-Oost Azië maar ook in het gebied rond de Middellandse Zee gedijt de citroenboom goed. De bomen groeien o.a. in Spanje, Italië, Griekenland, Israël Mexico, Chili en Brazilië. Citroenbomen staan het jaar rond in bloei, geurige witte tot lichtroze bloemen vormen samen trosjes. In de juiste omstandigheden geeft een citroenboom drie tot vier keer per jaar vruchten: in het voorjaar, in de zomer en rond november. 

Citroen bezit antibacteriële, ontstekingsremmende, anti-reumatische, antiseptische en antivirale eigenshappen waardoor het een veelzijdig huis-, tuin-, keuken- en badkamermiddeltje is. De schil bevat etherische oliën die zowel in de keuken als in de badkamer worden gebruikt. 

Bron citroenbloesem/citroenboom/citroenen

Aan de slag


Iedereen kent waarschijnlijk wel het trucje om gele nagels weer wit(ter) te krijgen: meng wat water of olijfolie met enkele druppels citroen en laat je vingers hier een kwartiertje in dobberen. Niet enkel de gele kleur zal verbleken, je nagels worden er ook sterker en glanzender van. De drukke dames met te weinig uren in een dag kunnen gewoon met de binnenkant van de schil over hun nagels wrijven voor hetzelfde effect in een fractie van de tijd.

Als je last hebt van ruwe handen, scrub ze eens met een mengsel van citroensap en zeezout. Je zal merken dat je handen hier zachter van worden. De rokers hebben het extra voordeel dat dit blekend werkt op eventuele nicotinevlekken.

Wie houdt er nu niet van een maskertje op tijd en stond?! Ook je handen kan je een heerlijk masker geven. Maak een pasta van 1,5 eetlepel haver, een theelepel olijfolie, een theelepel citroensap en een theelepel glycerine. Breng de pasta royaal aan op je handen en laat maximaal een half uur inwerken. Je kan best je handen in plastiek zakjes steken om te voorkomen dat alles onder de pasta komt te zitten.

Om je voeten na een lange dag shoppen weer op te peppen, verwen je ze met een voetbadje met citroensap en haver.

Scrub de eelt weg met een mengsel van olijfolie, citroensap en zeezout. Dankzij de olijfolie werkt deze scrub ineens verzorgend.

Een mengsel van enkele druppels citroensap en een eetlepel amandelolie verzorgt ruwe voeten. Vergeet achteraf geen sokjes aan te trekken, tenzij je zin hebt om je hele huis te dweilen.

*Kim

3 opmerkingen:

  1. Leuke weetjes weer! Het citroensap voor je nagels heb ik wel vaker gelezen, me nog nooit aan gewaagd omdat ik toch bang ben dat het mijn nagels gaat uitdrogen eigenlijk.. maar met een klein beetje zal dat wel meevallen natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het samen met de olijfolie gebruikt, kan het niet misgaan. De olijfolie zorgt dan voor de voeding.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...