zaterdag 15 september 2012

Tested * Mavala Scientifique Penetrating Nail Hardener

Je herinnert je misschien nog wel hoe mijn nagels er bij de start van dit blog uitzagen: vreselijk. Tijdens een blogrondje kwam ik op de site van Miss Evie terecht en las daar over Mavala Scientifique Penetrating Nail Hardener. Ik had amper twee minuten nodig om te beslissen dat ik dit goedje wilde uitproberen; erger kon het toch niet worden. In sneltempo surfde ik naar Ebay en enkele seconden later had ik mijn eigen flesje afgerekend, voor amper 8,59€ met gratis verzending. Het duurde amper twee weken voordat het flesje in mijn brievenbus zat. 

Say what?!


Mavala Scientifique Nail Hardener belooft je nagels zo hard als een diamant. Klinkt goed! Op de zijkant van het doosje kan je al lezen dat het goedje 4,5% formaldehyde bevat. Het is deze stof die je nagels hard maakt door vocht te onttrekken maar het is in hoge dosis ook bewezen kankerverwekkend. Persoonlijk geloof ik niet dat die kleine hoeveelheid voor kanker zal zorgen maar als jij daar wel belang aan hecht, is dit goedje niets voor jou.  

Toen ik de ingrediëntenlijst snel overliep, was er nog één ding dat me direct opviel: look. Lange tijd geleden heb ik naar aanleiding van deze blogpost een flesje basecoat aangevuld met look. Mensenlief, wat een stank gaf dat! Niet alleen als ik het flesje opende maar ook als de lak op mijn nagels al was uitgehard. Na minder dan een week heb ik het flesje in de vuilbak gekieperd, ik kon niet eens meer eten zonder die stank te ruiken. Het was dan ook met een bang hart dat ik dit flesje Nail Hardener opende maar die vrees was ongegrond, de geur van look is nergens te bespeuren. Eigenlijk ruikt het goedje nergens naar maar dat kan ook aan mijn door hooikoorts geteisterde neus liggen. 

Verder bestaat het product ook nog uit o.a. kamille, bloemenextract, eucalyptus en citroen. Een blauwe kleurstof bezorgt het goedje zijn radio-actieve uitstraling.


Testing 1, 2, 3


Voor ik aan deze test begon, smeerde ik al een week of vier Trind. Aangezien deze nagelverharder ook formaldehyde bevat, ben ik gedurende de test overgestapt op andere basecoats. Kwestie van de juiste impact van het product te kunnen bepalen.

Dankzij het borsteltje is de nagelverharder makkelijk aan te brengen. Binnen twee seconden is het product opgedrooogd en kan je verdergaan met je manicure. Vanwege de aanwezigheid van formaldehyde mag je het goedje maximum twee keer per week gebruiken. Daardoor en omdat je maar weinig nodig hebt, gaat dit potje heel lang mee. Op de handleiding staat een jaar maar dat durf ik (nog) niet te onderschrijven.    


De eerste weken dat ik Mavala Scientifique Penetrating Nail Hardener gebruikte, kwamen de lagen van mijn beide wijs- en middelvingers los. Ook kon ik het afbreken van enkele nagels niet tegenhouden. Ik hoefde nog maar ergens tegen te stoten met mijn hand en ik kon alweer afscheid nemen van eentje. Quelle horeur! Ik vrees dat de kwaliteit van mijn nagels gewoon echt om te huilen was. Stug bleef ik deze Nail Hardener gebruiken met het idee dat het wel zou beteren. Helaas, na bijna tweeënhalve maand is nog altijd geen zichtbaar resultaat. Ik merk echt weinig verschil met mijn nagels van eind juni. Ik merk wel dat ze iets sterker zijn geworden maar zoals je op de foto's kan zijn zijn ze niet langer geworden, integendeel. Vergeef me trouwens de kurkdroge nagelriemen, er staat alweer een nieuw middeltje klaar om getest te worden.


Ik heb overwogen om het product nog een tijdje te blijven testen maar elke twee, drie weken breekt of scheurt er wel een nagel waardoor ik steeds minder swatches online kan zetten. Ik ben het beu. Jammer dat het voor mij niet werkt en daarom grijp ik - as we speak - terug naar mijn oude, vertrouwde Trind Nail Repair. Wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd.

*Kim

2 opmerkingen:

  1. Ik ben schoonheidsspecialiste in opleiding en je moet hat product op de toppen van je nagels aanbrengen want daar zijn ze zwak en dood
    Door het op je hele nagel aan te brengen komt er product op de nageriem en daardoor worden ze droog

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben schoonheidsspecialiste in opleiding en je moet hat product op de toppen van je nagels aanbrengen want daar zijn ze zwak en dood
    Door het op je hele nagel aan te brengen komt er product op de nageriem en daardoor worden ze droog

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...