zondag 7 oktober 2012

Maatschappij * Breast Cancer Awareness Month

Kanker, het woord alleen al doet me rillen van angst. Ik heb het van dichtbij meegemaakt, in de vorm van een zeldzame bloedkanker. Wie het interesseert, kan het hele relaas op mijn oude blog lezen. 

De maand oktober werd jaren geleden uitgeroepen tot Breast Cancer Awareness Month. Borstkanker is minder zeldzaam als de kanker die mijn grootmoeder trof. Sterker nog, het is de meest voorkomende kanker bij vrouwen; één op negen wordt er ooit mee geconfronteerd! Zo, dat is waanzinnig veel. Gelukkig ligt het genezingspercentage ondertussen al op 80%. Toch kan er niet genoeg onderzoek worden gedaan naar borstkanker, en sowieso kanker in het algemeen.

Dat vindt O.P.I. ook en sinds 2007 brengt het merk elk jaar een lakje uit waarmee ze fondsen vergaren om wereldwijd diverse stichtingen te helpen met het onderzoek naar borstkanker. Dit jaar hebben ze voor een duopakket gekozen met een klassieke roze tint en een topcoat vol glitters.


O.P.I. Belgium en Planet Parfum gaan echter nog een stapje verder. Voor elke in oktober verkochte nagellak en verzorgingsproduct gaat er 1 euro naar de vzw "De vrienden van het Bordet instituut". Hier worden behoorlijk wat internationale klinische studies gecoördineerd zodat vrouwen met borstkanker de meest innoverende behandelingen kunnen genieten. Als dat geen goede motivatie is om nieuwe nagellakjes aan te schaffen ;)

*Kim

1 opmerking:

  1. lovely nail polish colors!
    You have a wonderful blog! If you like it, follow my blog on Bloglovin'. Let me know in the comments and I will follow back ;)

    LA By Diana Live Magazine

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...