woensdag 20 februari 2013

Fashion * Celebrity Manicurist Julie Kandalec

Natuurlijk zijn er behalve The Man-icurist nog veel meer celebrity manicurists aan het werk in Hollywood en ver daar buiten. Vandaag zoom ik in op nail artist en beauty-expert Julie Kandalec.

Say what?!


Reeds op haar twaalfde wist Julie dat ze manicurist wilde worden; tijdens een tour door de beautyschool werd ze aangetrokken door een manicurekit vol striping tape en rhinestones. Op de prille leeftijd van vijftien plakte ze confetti en glitters op haar nagels en op haar zeventiende studeerde ze met glans af aan de beautyschool Brush High School, als beste van haar klas. In haar hometown Mentor kon ze direct in het salon Jennifer & Co starten, hier perfectioneerde ze haar nail art kunsten.

Twee jaar later zag ze een documentaire over de making-of van een nieuwe thriller waar een manicurist werd ingehuurd om de afgebeten nagelbedden van de acteurs te verlengen met acryl. Dat wilde Julie ook gaan doen. In 2001 deed ze haar eerste fotoshoot. Haar baas huurde een bekende beautyfotograaf in om de nieuwe trends vast te leggen voor marketingdoeleinden. Eén van haar step-by-steps werd gepubliceerd in een internationaal mannenblad en Julie voelde voor het eerst de kick van het publiceren van eigen werk.


Ze bleef fotoshoots doen maar toen Julie besefte dat Ohio niet genoeg modellen en fotografen te bieden had, besloot ze twee tot vier keer per jaar naar Los Angeles te vliegen om zo een stevig portfolio op te bouwen. Dit deed ze gedurende twee jaar.

Tijdens één van die shoots raadde de make-upartist haar aan om contact op te nemen met beautyfotograaf Courtney Dailey. Ze organiseerden samen een testshoot waarbij de lippen en de nagels matchten. Ze besloot de foto's naar Scratch Magazine te sturen, een instant hit: de foto sierde in augustus 2009 de cover van het magazine. In januari 2010 won Julie de NAILS Cover Tech Contest.Dankzij deze overwinning, een aanbevelingsmail van haar mentor en een nieuwe succesvolle trip naar L.A. kon ze een interview versieren met de directeur van Artists by Timothy Priano. Toen hij haar vroeg waarom ze nog niet in New York woonde, stapte ze in haar stoute schoenen en antwoordde dat ze zou verhuizen als hij haar een contract zou geven. Die dag nog vloog ze terug naar huis en begon al haar bezittingen in te pakken. Op 10 oktober 2010 verhuisde ze naar New York en sindsdien neemt haar carrière een hoge vlucht.Julie vindt het belangrijk om te werken met diervriendelijke producten die eveneens vrij zijn van chemicaliën. Zoya, Lush, Chanel, Deborah Lippmann, IBD gel en China Glaze zijn haar favoriete merken om mee te werken.
I love working with little things. I'm a perfectionist to the fullest extent. When doing a shoot, I'm usually inspired by a polish, accessory, or wardrobe piece. I like to do something that isn't in my portfolio yet.

Portfolio


Julie Kandalec werkte al voor vele magazines, zoals InStyle, Marie Claire, Teen Vogue, Esquire, Allure, Scratch Magazine en Flaunt.


Daarnaast heeft ze een lange lijst aan bekende klanten. Een kleine greep uit haar klantenbestand: Amber Heard, Andie MacDowell, Eve, Ivanka Trump, Kim Catrall, Linda Evangelista, Natasha Bedingfield, Rose Byrn, Vera Farmiga, Venus Williams en Sally Field.Ook op televisie (What Not To Wear), in advertenties (o.a. Bloomingdale's, Kiss Nails, Saks Fifth Avenue en Victoria's Secret) en op de catwalk (o.a. Charlotte Ronson en Alice + Olivia) kan je het werk van Julie bewonderen.

Als uitsmijter heb ik nog iets leuks voor je gevonden: Julie heeft nl. een video opgenomen waarin ze een kijkje geeft in haar professionele manicurekit. Altijd leuk om te zien wat professionals meesleuren.Bron 1/2/3/4

*Kim 

1 opmerking:

  1. Nice!! Do you like mine? Kisses from Rome Federica
    smartchicdietreadbooksandfly.blogspot.it

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...