zondag 10 februari 2013

Natuurlijke Schoonheid * Jojoba-olie

Jojoba-olie is, net als amandelolie, een olie die je standaard in mijn badkamerkastje kan vinden. Het is een veelzijdige olie die snel intrekt en de huid verzacht en voedt. De olie is uitgegroeid tot een fundamenteel schoonheidsproduct dat wereldwijd gebruikt wordt, ofwel puur, ofwel verwerkt in een ander product.

Say what?!


De jojobastruik groeit in het wild in de woestijnen van Noord-Mexico, Californië en Zuid-Arizona. De zaden van deze struik bestaan voor de helft uit een vloeibare was. Deze was, die bij kamertemperatuur vloeibaar is en daarom olie wordt genoemd, wordt uit deze zaden gewonnen door ze te persen. Jojobaolie is geel van kleur en heeft geen geur.

Jojoba-olie wordt vaak gebruikt in de huidverzorging omdat de olie sterk lijkt op menselijk talg. De olie is van nature stabiel en rijk aan natuurlijke anti-oxidanten. Ze assimileert goed met de huid en hydrateert de huidlagen uitstekend dankzij een ongezien indringingsvermogen dat de actieve stoffen tot in de diepere huidlagen kan meevoeren. Omdat de olie de afgifte van talg vertraagt, is ze bijzonder geschikt voor de verzorging van een vette huid. Maar ook een droge en gevoelige huid kan baat hebben bij jojobaolie dankzij haar verzachtende werking en doordat ze de vochtbalans van de huidcellen reguleert. De olie beschermt de huid en het haar tegen weersinvloeden en heeft zelfs een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4. Jojoba-olie heeft ontstekingremmende en wondhelende eigenschappen, waardoor ze zeer waardevol is bij het behandelen van huidproblemen en huidziekten.


Aan de slag


Met slechts enkele druppels jojoba-olie per dag kan je je droge nagelriemen binnen de week weer zacht en gehydrateerd maken. Om de olie sneller in de huid te laten dringen, kan je de olie op voorhand even opwarmen in je handen of gedurende enkele seconden in de microgolfoven.

Maak een nagelversterkende olie door vier druppels etherische citroenolie en één druppel etherische lavendelolie te mengen met 10ml jojoba-olie. Breng dit mengsel twee keer per dag aan op de nagelriemen. 

Splijtende nagels kan je versterken door jojoba-olie te mengen met amandelolie en de inhoud van een vitamine E-capsule. Twee keer per dag in je nagels en nagelriemen masseren en je zal versteld staan van het resultaat.

Een snelle handscrub maak je met 75gr zeezout en 50ml jojobaolie. Aan deze scrub kan je naar eigen smaak etherische oliën toevoegen. Als je liever een meer vaste scrub hebt, kan je hem voor gebruik in de koelkast zetten. 

Die droge voetzolen tover je in no time om in streelzachte pootjes met twee eetlepels jojoba-olie. Verwarm deze enkele seconden in de microgolfoven en masseer er je voeten mee. Trek katoenen sokken aan zodat de olie kan intrekken en hou deze minstens een uur aan. Als je enkele druppels etherische eucalyptusolie of pepermuntolie aan de jojoba-olie toevoegt, zullen je vermoeide voeten eveneens een opkikker krijgen.

*Kim

1 opmerking:

  1. Interessant artikel zeg !
    Heb zelf nog nooit jojoba olie in huis gehad, maar ik wil het wel een keertje proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...