zaterdag 16 maart 2013

Infopunt * Aceton

Dat aceton geen lieverdje is, dat weten we allemaal. Het goedje mag dan wel een fijn hulpmiddel zijn voor het verwijderen van nagellak, veel goeds doet het niet voor je nagels. Of is dat maar een fabeltje?

Say what?!


Aceton is een kleurloze vloeistof die vooral als oplosmiddel wordt gebruikt. Voor ons nagellaklovers is de bekendste toepassing nagellakremover uiteraard. Deze vluchtige en brandbare vloeistof heeft een smeltpunt van -94.8°C en een kookpunt van 56.53°C.


Aceton is in staat door de huidbarri√®re te dringen, deze eigenschap dankt het goedje aan enerzijds zijn oplossend vermogen voor organische stoffen als anderzijds zijn oplosbaarheid in water. Op de huid aanwezig stoffen - van o.a. de nagellak - kunnen dan opgelost in de aceton in het lichaam binnendringen. Aceton heeft evenwel ook een desinfecterende eigenschap.

Aceton irriteert echter niet alleen de huid; het goedje inademen kan tot irritatie van de luchtwegen leiden. Het grootste gevaar zijn echter de ogen: als er aceton in de ogen komt, kan er permanente schade ontstaan.

Ieder nadeel hep zijn voordeel


Nagellakremover met aceton verwijdert nagellak sneller en makkelijker dan nagellakremover zonder aceton. Vooral glitterlakjes profiteren optimaal van dit voordeel; zonder aceton wordt het verwijderen van glitterlak een ware veldslag. Nagellakremovers zonder aceton bevatten trouwens ook een middeltje dat je nagels stevig uitdroogt: methyl - ethyl - ketone.


Omdat remover met aceton minder lang in contact komt met je huid krijgt het ook minder kans om diep binnen te dringen of je huid uit te drogen. Als je direct na het gebruik van zulke removers je handen wast en je handen en nagelriemen met een lekkere olie verwent, verklein je nog meer de kans op uitdroging.

*Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...