woensdag 20 maart 2013

Tips&Tricks * 16 ongewone dingen die je met nagellak kan doen

Nagellak is normaal gesproken bestemd om je nagels mee in te kleuren. Maar ik hou er van om buiten de lijntjes te kleuren en gebruik nagellak regelmatig om andere dingen mee te doen.

1. Stop de ladder


Wie herkent het niet: je trekt je spiksplinternieuwe panty aan en je blijft er met je versgelakte nagel in haken. Gevolg: een ladder #horror Met een beetje geluk bevindt de ladder zich op je voet of je bovenbeen zodat ze bedekt blijft of kan je ze strategisch verstoppen in een lange laars. Je moet natuurlijk wel er voor zorgen dat de ladder niet groter wordt. Dit doe je door de uiteinden van de ladder in te smeren met nagellak, hierdoor kan de stof niet verder rafelen. 

2. Maak kunst


Nagellak is een afgeleide van verf en meer bepaald autoverf. Ideaal goedje dus om mee aan de slag te gaan om kunstwerkjes te maken. Spetter er op los voor een abstract kunstwerk of kleur er je mandela's mee in; go crazy! Je kan best wel gebruik maken van een linnen doek of karton om de lak het beste te laten hechten. Als je de nagellak verdunt met alcohol krijgt het de substantie van waterverf en kan je er nog makkelijker mee kliederen.

3. Pimp je fotokader


Deze tip ligt in het verlengde van de vorige. Met nagellak of met alcohol aangelengde nagellak kan je van een saaie, witte kader een kleurrijke uiting van je persoonlijkheid maken. Laat je gaan en gebruik gerust ook enkele glitter- en hololakken.

4. Verlos jezelf van pijnlijke oorlellen


Soms ben je allergisch voor de nikkel of het zilver dat in oorhaakjes zit en heb je na een dag oorbellen dragen last van rode, geïrriteerde oorlellen. Hier kan je verandering in brengen door simpelweg een laagje blanke nagellak over de oorhaakjes te smeren zodat je huid niet langer in contact komt met de nikkel of het zilver.5. Geen groene vingers


Ringen die gemaakt zijn van nepzilver kunnen een groene laag op je huid afgeven #verycharming Om dit te voorkomen, smeer je een laag blanke nagellak op de binnenkant van de ring. (Persoonlijk heb ik nog een betere tip: koop echt zilver. Zo duur is het niet en het ziet er tientallen keren mooier uit ook. Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk.)

6. Wrattenbehandeling


Breng een week lang iedere dag een laagje blanke nagellak aan op je wrat en je zal merken dat deze volledig of grotendeels verdwenen is. Niet alleen wordt de wrat op deze manier geëlimineerd, je voorkomt er ook mee dat je anderen besmet met het virus.

7. Losse schroeven


Heb je een schroef die je regelmatig terug moet aanschroeven? Smeer de schroefdraad in met blanke nagellak en draai de schroef direct op zijn plaats. De nagellak zal drogen en als lijm fungeren.8. Sterretje in de autoruit


Een sterretje in de autoruit moet natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd worden maar soms duurt het even voor je daar tijd voor vindt. In tussentijd kan je het sterretje verstevigen door er zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de autoruit een laagje blanke nagellak over te smeren. Zorg ervoor dat je dit niet in de vlakke zon doet, warme temperaturen zorgen er immers voor dat nagellak niet kan drogen. 

9. Labelen


Nagellakpotjes, sleutels, tandenborstels, plastic bekers, eetstokjes; je kan het zo gek niet bedenken of je kan het een kleurencode geven met nagellak. Om je nagellakpotjes te labelen kan je versterkingsringetjes (je weet wel, die witte rondje die je rond gaatjes in papier plakt zodat het blad niet doorscheurt) of plakband gebruiken. Als je een etentje organiseert met veel mensen is het wel handig dat iedereen zijn glas of eetstokjes terugvindt. De eetstokjes kan je in de nagellakpot dippen of met het kwastje beschilderen. Ook plastic bekertjes, sleutels en tandenborstels kan je met het kwastje schilderen of aanstippen.
10. Dag kras


Ik heb al gezegd dat nagellak gebaseerd is op autolak, het is dan ook niet verwonderlijk dat dit goedje ideaal is om krassen in de carrosserie van je geliefde vierwieler te verbergen. En een stuk goedkoper dan naar de garage te moeten lopen. 

11. Fix de hakken van je stiletto's


Na langdurig gebruik kunnen de hakken van je favoriete stiletto's stilletjesaan kenmerken van slijtage vertonen. Vaak uit dit zich op kale plekken op de hakken en kan dit enkel verholpen worden door ze - stikduur - bij de schoenmaker opnieuw te laten bekleden. Zoek liever in je nagellakstash naar een kleur die dicht aansluit bij de kleur van je stiletto's en kleur de kale plekken zelf in met nagellak. Gegarandeerd dat niemand er iets van ziet.

12. Veters united


Veters die aan het rafelen zijn, kan je aan de uiteinden insmeren met een laag blanke nagellak om het rafelen te stoppen. 

13. Labels sealen


Heb je met een stift een label geschreven op hout of een ander materiaal en heb je schrik dat dit gaat uitlopen? Met een laagje blanke nagellak bescherm je de inkt en blijft het label lange tijd als nieuw. 


14. Gesloten enveloppe


Een enveloppe dicht likken kan een vervelende smaak achterlaten. Je hoeft echter niet te likken aan de lijm, je kan ook simpelweg een blanke nagellak als lijm gebruiken. Nog een vette dot rode lak in het midden van de enveloppe en je hebt een moderne versie van de enveloppe en het kaarsvet. 

15. Naadloos


Een draad in een naald proberen krijgen, kan een vervelend klusje zijn, zeker als de draad begint te rafelen. Met een kleine dot blanke nagellak op het uiteinde van de draad wordt dit klusje kinderspel.

16. Roest, ga weg


Bussen haarlak, scheergel en dergelijke op de rand van het bad kunnen na een tijdje gaan roesten en lelijke vlekken achterlaten op je badrand. Om dit te vermijden, smeer je de onderkant van de bussen in met een laagje nagellak. 

Bron 1/2/3/4

*Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...