woensdag 17 april 2013

Natuurlijke Schoonheid * Tarwekiemolie

Na de koude van de afgelopen maanden voelen mijn handen kurkdroog aan en zijn ze toe aan extra verzorging. Enter tarwekiemolie, een rijke olie die zelfs het droogste huidje nieuw leven kan inblazen.

Say what?!


De tarwekiem verschijnt als een vlek op de tarwekorrel en begint van hieruit te kiemen. Uit deze bron van nieuw leven perst men tarwekiemolie. Dit is een koudgeperste, gele olie die rijk is aan vitamine E, caroteen, lecithine en sporenelementen. Het percentage onverzadigde vetzuren ligt op 80% en bestaat voornamelijk uit linolzuur.

De olie is een uitstekend voedingssupplement, goed voor bloedsomloop en zenuwstelsel. Daarnaast wordt tarwekiemolie succesvol gebruikt als verzachtend en voedend product voor de droge en rijpere huid. De olie bevordert de doorbloeding, is vitaliserend en gaat verhardingen tegen, waardoor ze ideaal is voor de behandeling van littekens. Het enige nadeel is dat deze olie een penetrante geur heeft waar niet iedereen dol op zal zijn.
Bron tarwekiem/tarwe/tarwekiemolie

Toepassingen


Kapotte, gescheurde, droge nagelriemen kan je herstellen door ze dagelijks in te smeren met een paar druppels tarwekiemolie. De rijke olie zal snel voor verbetering zorgen.

Als ik mijn nagelriembalsem maak, voeg ik altijd een theelepel van deze olie toe wegens de verzachtende en verzorgende eigenschappen ervan.

Voelen je knokkels ook zo droog aan de aanhoudende koude?! Wrijf ze dagelijks in met wat tarwekiemolie en je handen zijn in no time weer klaar voor de zomer.

Als je last hebt van koude handen en voeten kan je ze dagelijks insmeren met een mengsel van tarwekiemolie en etherische rozemarijnolie, dit zal de bloeddoorstroming verbeteren. De verhouding is 20 druppels op 25ml olie.

Zweetvoeten kan je bestrijden met een mengsel van 20 druppels etherische salieolie en 20 druppels etherische dennenolie op 20ml tarwekiemolie. Masseer de olie dagelijks in je schoon gewassen voeten. Salie zorgt voor een verminderde transpiratie en dennenolie werkt verfrissend en desinfecterend dankzij de aanwezige terpentijnolie.

Een ontspannend en reinigend voetenmasker maak je door warm water te mengen met enkele eetlepels witte leem en een theelepel tarwekiemolie. Smeer je voeten tot boven de enkels in met dit mengsel en leg je benen een half uurtje omhoog. Geniet van de rust en spoel daarna af met lauwwarm water.

*Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...