donderdag 23 mei 2013

Natuurlijke Schoonheid * Wonderolie

Wonderolie, oftewel ricinusolie, oftewel castorolie, is vooral gekend voor haar verlengd effect op wimpers en voor haar mogelijkheid om weeën op te wekken bij zwangere vrouwen (je moet voor de grap maar eens als zwangere wonderolie vragen bij de apotheek #beentheredonethat). Maar je kan uiteraard nog meer doen met wonderolie. Laten we het goedje eens onder de loep nemen.

Say What?!


Wonderolie wordt verkregen door het persen en pletten van de boonachtige vruchten van de wonderboom. Alle delen van deze boom bevatten het uiterst giftige ricine. Indien de olie koud geperst is, wordt de toxine  echter onschadelijk gemaakt tijdens het proces.   

Wonderolie werkt ontstekingsremmend, ontgiftend, kalmerend, wondhelend en verzachtend. Dankzij haar afdekkende werking wordt de olie veelvuldig in crèmes verwerkt. Daarnaast verfijnt de olie de poriën. Bron boom/boon/olie

Toepassingen  


Maak je eigen nagelriemolie met 5ml wonderolie, 5ml jojobaolie, enkele druppels vitamine E-olie, twee druppels etherische lavendelolie en dezelfde hoeveelheid etherische citroenolie. Wonderolie werkt versterkend voor de nagels. 

Dankzij de verzachtende werking van wonderolie is het goedje ideaal om eelt te verminderen. Breng de olie royaal aan op de aangetaste plekken en laat het de hele nacht inwerken. Indien nodig kan je de eelt 's morgens te lijf gaan met een puimsteen.

Ook kalknagels kan je met wonderolie behandelen door er een mengsel van tea tree-olie en wonderolie (in een verhouding 1:4) op te smeren. Je moet deze behandeling minstens zes maanden volhouden om echt effectief te zijn. 

*Kim

P.S. Feeling lucky?! Doe dan mee met de winactie voor mijn blogverjaardag.

1 opmerking:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...